Bra restauranger stockholm

Här är en topplista på 20 bra restauranger i Stockholm och motivering varför de är värda ett besök:


1. Pelikan: Klassisk svensk mat i en autentisk och rustik miljö. Här kan du njuta av rätter som köttbullar och gravad lax med en atmosfär som tar dig tillbaka i tiden.


2. Meatballs for the People: Specialiserar sig på svenska köttbullar i olika variationer, från klassiska till innovativa smakkombinationer. Upplev den svenska matkulturen på ett modernt och avslappnat sätt.


3. Tradition: En charmig restaurang med fokus på traditionell svensk husmanskost. Här serveras rätter som Wallenbergare och pytt i panna i en genuin och trevlig atmosfär.


4. Stängd: Oaxen Slip: En prisbelönt restaurang med fokus på nordisk matlagning. Här kan du uppleva noggrant tillagade rätter med lokala och säsongsmässiga ingredienser i en modern och elegant miljö.


5. Djuret: Specialiserar sig på kött från olika djur och serverar unika och välsmakande kötträtter. Här kan du utforska olika delar av djuret och få en smakupplevelse utöver det vanliga.


6. Shibumi: En japansk fusionrestaurang som kombinerar traditionella japanska smaker med moderna influenser. Upplev raffinerade rätter med färsk fisk, sushi och innovativa kombinationer av smaker.


7. Agrikultur: En hållbar restaurang som fokuserar på ekologiska och närproducerade råvaror. Här kan du njuta av noga komponerade rätter med säsongens bästa ingredienser.


8. Rolf's Kök: En familjeägd restaurang med fokus på svensk matlagning. Här serveras klassiska rätter som är lagade med kärlek och traditionella recept.


9. Speceriet: En avslappnad och modern restaurang med fokus på skandinaviska smaker. Upplev kreativa och välsmakande rätter som kombinerar lokala råvaror och innovativa tekniker.


10. Oaxen Slip: En prisbelönt restaurang med fokus på nordisk matlagning. Här kan du uppleva noggrant tillagade rätter med lokala och säsongsmässiga ingredienser i en modern och elegant miljö.


11. Esperanto: En exklusiv restaurang med nordisk och fransk fusionmat. Här kan du förvänta dig en gastronomisk upplevelse med innovativa smaker och elegant presentation.


12. Bar Nombre: En tapasrestaurang med autentiska spanska smaker. Upplev en livlig atmosfär och dela små rätter som patatas bravas och ibericokött.


13. Nook: En modern asiatisk restaurang som kombinerar influenser från olika asiatiska kök. Här kan du njuta av spännande smaker och vackert presenterade rätter.


14. Ekstedt: En unik restaurang där maten tillagas över öppen eld. Upplev en ovanlig matlagningsmetod och smaka på rätter med en rökig och intensiv smak.


15. EAT: En populär vegetarisk och vegansk restaurang som erbjuder välsmakande och hälsosamma rätter. Här kan du njuta av ett brett utbud av grönsaker, baljväxter och kreativa vegetariska alternativ.


16. Adam/Albin: En modern restaurang med nordiska smaker och internationell touch. Här kan du förvänta dig innovativa rätter och en elegant matupplevelse.


17. Punk Royale: En unik och lekfull restaurang som erbjuder en överraskningsmeny med udda smakkombinationer och en interaktiv matupplevelse.


18. Zum Franziskaner: En tysk ölstuga och restaurang där du kan njuta av autentisk tysk mat och ett brett utbud av öl. Här får du en genuin tysk matupplevelse.


19. Rolfs Kök & Bar: En avslappnad restaurang med fokus på svensk husmanskost. Här kan du smaka på klassiska svenska rätter och njuta av en trevlig atmosfär.


20. Österlånggatan 17: En mysig och pittoresk restaurang i Gamla Stan med svensk och internationell mat. Här kan du njuta av vällagade rätter och den charmiga atmosfären i Gamla Stan.