Artilleriet

Recension: En Smakrik Upplevelse på Restaurang Artilleriet

Under en härlig kväll besökte vi Restaurang Artilleriet med förväntningar på god mat och en trevlig atmosfär. Guidetostockholm.se sände två matkritiker och fotografer för att utforska restaurangen och dess kulinariska erbjudanden. Det blev en minnesvärd kväll fylld av fantastisk mat, enastående service och livemusik, och vi är glada att dela vår upplevelse med er. Läs mer. 

Rätterna som förförde våra smaklökar:

De mindre rätterna visade sig vara den perfekta starten på vår kulinariska resa. Tostada Sotade Tomater med rökt crème fraîche, svartkål och färsk lök erbjöd en frisk och smakrik inledning. Men kvällens höjdpunkt var utan tvekan den fantastiska veganska förrätten. Den kombinerade enastående smaker och var en fröjd för ögat.


Råbiff "Pelle Jansson" imponerade med sin presentation och välbalanserade smaker. Den serverades med löjrom, pepparrotsmajonnäs och löksallad, och pommes pinnar som tillbehör. 63 Graders Ägg med syltad kålrot, kantareller, Vreta gulärta, brynt sojasmör och krisp var en fullkomligt oemotståndlig rätt som verkligen väckte våra smaklökar. Det kunde få vilken matälskare som helst att le av njutning.


De större rätterna fortsatte imponera. Långbakat Lamm med rostad pumpakräm, kantareller och anis erbjöd en välkomponerad smakpalett. Karljohanssvamp med krämiga pärlgryn, nötter och dill var en fröjd för alla svampälskare. Socca med shiitake, Västerbottensost, körvel, brynt smör och potatis var en harmonisk och kreativ blandning av smaker.


Efterrätterna var lekfulla och vackra, precis som förväntat. Pistageglass med mörk choklad, salt och nötcrumble var en perfekt avslutning på en måltid, medan Artilleriets Banoffee med bananbröd, smörkolasås, chokladsorbet och pecannötter erbjöd en spännande smakkombination. Affogato med Baileysglass satte pricken över i:et på vår smakresa.


Musik och service som höjde upplevelsen:

Restaurang Artilleriet skapar inte bara minnesvärda smakupplevelser utan erbjuder också en trivsam atmosfär. Livemusiken som framfördes på jazzkvällen skapade en underbar stämning och bidrog till den avslappnade atmosfären i restaurangen.


Personalen på Artilleriet visade sig vara ytterst professionell och vänlig. De gav oss detaljerade beskrivningar av rätterna och kunde svara på alla våra frågor med entusiasm. Vi kände oss verkligen välkomna och omhändertagna under hela kvällen.


Sammanfattningsvis är Restaurang Artilleriet en pärla i Stockholm, med en imponerande meny, vänlig personal, och en underbar atmosfär. Vi kan varmt rekommendera denna restaurang till alla matälskare och besökare som söker en minnesvärd middagsupplevelse i staden.

63 GRADERS ÄGG

syltad kålrot, kantareller, Vreta gulärta,

bryntsojasmör, krisp

RÅBIFF “PELLE JANSSON”

löjrom, pepparrotsmajonnäs, löksallad

pommes pinne

KARLJOHANSSVAMP

krämiga pärlgryn, nötter, dill

Den fantastiska veganska förrätten på Restaurang Artilleriet var en riktig smakexplosion. Den kombinerade konstfull presentation med en imponerande smakpalett. Varje tugga av den perfekt balanserade rätten tog oss på en resa genom olika smaker och texturer. Kreativiteten och omsorgen som lagts ner i att skapa detta mästerverk var uppenbar i varje detalj. Den veganska förrätten var helt klart kvällens höjdpunkt och ett bevis på att vegansk mat kan vara både vacker och otroligt smakfull. En oemotståndlig inledning på vår kulinariska resa.

ARTILLERIETS BANOFFEE

bananbröd, smörkolasås,

chokladsorbet, pecannötter

PISTAGEGLASS

mörk choklad, salt, nötcrumble