Tekniska museet    

Tekniska museet – en mångsidig upplevelse för både vuxna och barn!

Ett besök på Tekniska museet är en upplevelse som vi i testpanelen kan intyga håller för många timmar och kan ge mycket valuta för pengarna!

Här finns flera våningar av utställningar inom en stor bredd för både vuxna och barn! Alla har därmed möjligheten att hitta just sin favoritutställning! Om man är en familj på fyra personer kan man därmed med fördel dela upp sig Du kan se fram emot en stor bredd av kunskap och intressanta insikter!

Bilar och tåg för de fordonsintresserade

På Tekniska museet kan Fordonsintresserade barn och vuxna verkligen få sitt lystmäte med mycket att titta på! Den gamla Modelljärnvägen som tagit 7 år att bygga är också fascinerande! 

Ett Tv-spelsparadis!

Ett helt våningsplan ägnas åt tv-spel på utställningen Play beyond play! Här kan både barn och unga spela och ha skoj medan de vuxna kan bli nostalgiska över att återupptäcka de gamla spelen och spelkonsolerna från förr! 

Upplev livet i en gruva!

En särskilt välgjord utställning om en gruva fångade vår uppmärksamhet och tillförde en extra dimension till besöket. Vår unga testperson upplevde en lite kittlande känsla av att klättra ner i gruvan. Lite läskigt men ändå så spännande att det lockade att gå dit igen! Att provköra en maskin genom en gruva i en simulator var också spännande! 

För grupper finns det också ett utbud av aktiviteter och evenemang att delta i. Sammantaget rekommenderar vi verkligen ett besök på Tekniska muséet för en lärorik och mångsidig upplevelse! 

När vi har varit på museet i flera timmar och även hunnit med lite fika i caféet så tänker vi att det nog börjar bli för mycket nu för lilltjejen så att det är dags att gå hem. Men det visar att hon har ännu inte fått nog av museet! Hon vill tillbaka till lekhörnan och de roliga utmaningarna där ett varv till! Det betraktar vi som ett fint betyg och att dagen varit riktigt lyckad!

Rymdäventyr i Wisdome

Vi utforskar även den imponerande nya byggnaden, Wisdome, där användningen av 3D-glasögon tog oss med på en guidad resa genom rymden. 

Här blir omdömet från vår unga testrecensent (en liten tjej på 6år) att stjärnorna och planeterna var roliga och att det var spännande att se jorden!

Ett önskemål från oss vuxna var dock att vi kunde önskat lite mer suggestiv musik och ett högre tempo på visningen! Men positivt var att det även fanns möjligheter för barn under visningen att få ställa frågor om rymden och planeterna och att få svar av museets personal! 

Lära genom lek

Lekrummet blir förmodligen storfavoriten för de yngre barnen! Här leker vår 6åring glatt runt och springer varv på varv i labyrinten. Men i lekrummet kan både vuxna och barn prova på spännande utmaningar för att testa exempelvis sin snabbhet och styrka och puls! Här och var på de andra utställningarna på museet finns även möjlighet till att lära genom lek och andra interaktiva moment – ett stort plus tycker vi! 

Viktiga frågor kring den tekniska utvecklingen

Utställningarna väcker frågor i oss kring den tekniska utvecklingen som onekligen har gått väldigt fort de senaste åren! Har den tekniska utvecklingen rentav gått alltför fort och är den för människans bästa eller ej? Vill man verkligen ha ett inopererat chip i handen framöver med allt vad det kan innebära? Och vad gör AI-utvecklingen med vårt samhälle? Har vi tappat greppet? Sådana frågor leder till intressanta och nyttiga diskussioner medan vi vuxna vandrar runt!