Caféer i Gamla stan

Caféer i Gamla stan

Utforska cafékulturen i Gamla stan

Gamla stan i Stockholm är inte bara en historisk och charmig stadsdel, det är också en plats där caféer blomstrar och bjuder på en fantastisk upplevelse för alla kaffeälskare. Här finns ett brett utbud av caféer som erbjuder allt från traditionell svensk "Fika" till internationella smaker och unika atmosfärer.


En pärla i Gamla stan är Café Schweizer, som etablerades redan år 1920. Med sin långa historia och rötter i svensk "Fika"-kultur är detta café en perfekt destination för dem som vill uppleva autentiskt svensk kafékultur. Café Schweizer lockar besökare med sina läckra smörgåsar, frestande desserter och berömda färskpressade juicer. Här kan du njuta av god mat och dryck samtidigt som du slappnar av i en unik och eklektisk miljö.


Ett annat populärt café i Gamla stan är Chokladkoppen, som är känt för sin mysiga atmosfär och utsökta bakverk. Här kan du koppla av med en kopp kaffe och njuta av deras läckra chokladbollar eller nybakade kanelbullar. Chokladkoppen erbjuder också ett brett urval av te och andra drycker för att tillfredsställa alla smaker.


För dem som är ute efter en internationell caféupplevelse kan Café Dox rekommenderas. Här kan du smaka på spännande kaffesorter från olika delar av världen och njuta av deras eleganta inredning. Café Dox erbjuder även ett urval av läckra bakverk och maträtter som passar perfekt för en lätt lunch eller en eftermiddagspaus.


Oavsett vilket café du väljer att besöka i Gamla stan, kommer du garanterat att bli förtrollad av den historiska atmosfären och de unika smakerna. Ta dig tid att utforska dessa pärlor och upplev den genuina cafékulturen som Gamla stan har att erbjuda.

Spökvandring i gamla stan

Caféer i Stockholm, Gamla stan, Café i Gamla stan