Urban Deli

På Södermalm ligger Urban Deli, en spännande restaurang som bjuder på en upplevelse för smaklökarna. 

Vi hade nöjet att testa några av deras läckra rätter:

Oxkind med haricots verts, silverlök, primörmorot och krämig potatispuré.

Koreansk råbiff med koriander, chilimajo, puffat ris, nori, salladslök och sesamfrön.

Matjessill med ägg, rödlök, gräslök, brynt hollandaisesås och kokt potatis.

Restaurangen har ett trevligt läge bredvid Nytorget på Södermalm, och vid deras uteservering blommar vackra blommor. Dessutom har man utsikt över Sofia kyrka, vilket ger en extra charmig atmosfär.

Maten imponerade med sin kreativa och fräscha smak, och personalen var både trevlig och hjälpsam. Under vårt besök passade vi även på att fånga några bilder i den vackra Urban Deli-butiken.

Vi vill tacka kocken för de färska kryddorna som dekorerade maten och gav den en extra god smak. Det är trevligt att få dela dessa bilder med er läsare.

Oxkinden på Urban Deli imponerade verkligen 

med sin kombination av haricots verts, silverlök, primörmorot och krämig potatispuré. Köttet var fantastiskt gott och saftigt, vilket påminde mig om den utsökta smaken av pulled pork.

Matjessill

med ägg, rödlök, gräslök, brynt hollandaisesås och potatis.

Koreansk råbiff

Koreansk råbiff på Urban Deli är en smakrik och välbalanserad rätt som kombinerar spännande smaker. Råbiffen rikligt kryddad med koriander, som ger en friskhet, och chilimajo som ger en lätt hetta till rätten. Puffat ris ger en härlig krispighet och nori bidrar med en umamirik underton. Salladslöken ger en fräsch kontrast till de andra smakerna, medan sesamfröna ger en fin nötighet som avslutar smakupplevelsen på ett elegant sätt. Det är verkligen en rätt som tar dina smaklökar på en spännande resa.

Urban Deli Nytorget 

Adress: Nytorget 4, 116 40 Stockholm

Meny: urbandeli.se

Telefon: 08-425 500 30