The Big Ben Pub

Recension av The Big Ben Pub på Södermalm, Stockholm


The Big Ben Pub på Södermalm i Stockholm har varit en stadig närvaro i Stockholms pubscen sedan 1993, och det är inte svårt att förstå varför. Med sin autentiska engelska atmosfär och omfattande meny har The Big Ben blivit en favoritdestination för dem som söker en smak av Storbritannien mitt i Sveriges huvudstad.


Atmosfär:

Redan när du kliver in i The Big Ben känner du dig transporterad till en traditionell engelsk pub. Mörkt trä, tunga möbler och en vägg med tuffa brittiska rockikoner ger en inbjudande och mysig atmosfär. Den vänliga personalen förstärker den välkomnande känslan, och du känner dig genast som en del av pubgemenskapen.


Meny:

The Big Ben erbjuder en varierad meny som tillfredsställer alla smaker. Från à la carte-rätter till klassiska pubsnacks, här hittar du något för alla. För dem som älskar brittisk matlagning finns det alternativ som Fish and Chips och Bangers and Fries, medan de som föredrar något mer sofistikerat kan njuta av rätter som Entrecôte eller Risotto. Oavsett om du är hungrig på lunch eller middag, finns det något för dig här.


Drycker:

Det omfattande dryckesutbudet på The Big Ben är en av dess höjdpunkter. De erbjuder ett brett urval av whiskey, cocktails, öl och vin. Från välkända internationella varumärken till lokala favoriter, finns det något för alla smaklökar. Om du är en whiskey-entusiast kommer du att uppskatta deras imponerande whiskeymeny.


Evenemang och underhållning:

Varje helg bjuder The Big Ben på spännande underhållning med Stockholms bästa artister och DJs. Det är den perfekta platsen att koppla av med vänner eller dansa natten lång till bra musik.


Service:

Servicen på The Big Ben är utmärkt. Personalen är vänlig, uppmärksam och alltid redo att hjälpa till. De är kunniga om meny och drycker och kan ge dig rekommendationer om du är osäker på vad du ska välja.


Öppettider och kontaktinformation:

The Big Ben har generösa öppettider, vilket gör det till en bra destination för både lunch och kvällsunderhållning. Du hittar dem på Folkungagatan 97 i Stockholm. Du kan boka bord genom att ringa 08 641 4044 eller skicka ett e-postmeddelande till info@bigben.nu.


Sammanfattning:

The Big Ben Pub på Södermalm är en klassisk engelsk pub som erbjuder en autentisk atmosfär, en varierad meny och ett imponerande dryckesutbud. Oavsett om du är ute efter en trevlig middag, ett ställe att koppla av med vänner eller en plats att dansa till bra musik på helgerna, kommer The Big Ben att leverera. Det är definitivt värt ett besök för alla som vill uppleva den engelska pubkulturen mitt i Stockholm.

Big Ben Stand Up - Oslipat, Nytt och Roligt

Ska du ha en riktigt rolig kväll? 

Varje dag kl. 20:00 är det dags för skrattfest på Big Ben Stand Up, en av Sveriges bästa standupklubbar. Sedan 19 år tillbaka har klubben varit i full gång, utan avbrott. Det är en av Stockholms äldsta standupklubbar och står för högkvalitativ underhållning med några av Sveriges bästa komiker på scenen. Om du vill uppleva stand up i Stockholm är Big Ben Stand Up platsen att vara på, och de har föreställningar varje dag i veckan.

För alla smaker: På Big Ben bjuds du på allt från nya komiker som gör sin debut till folkkära svenska komiker som är kända över hela landet. Namn som Johan Glans, Magnus Betnér, Tomas Bonderud, Henrik Schyffert, Petra Mede, Björn Gustafsson, Sandra Ilar, Kodjo Akolor, Nour El Rafai och Al Pitcher har alla stått på denna anrika scen. När de inte är ute och turnerar eller spelar in för film eller TV, är det på Big Ben Stand Up de trivs bäst.

En kväll fylld med skratt: En föreställning på BIG BEN STAND UP är inte bara en kväll med skratt – det är en upplevelse. Showen pågår i ungefär två timmar med en paus på 15 minuter mitt i. Efter föreställningen kan kvällen fortsätta i restaurangdelen där de erbjuder ett brett utbud av fantastiska cocktails och fräscha drinkar. På helgerna toppas kvällarna med nattklubb och olika DJ:s som spelar till småtimmarna. Oavsett om du letar efter en perfekt förfest, en första dejt eller bara en kväll för att ladda batterierna, så är Big Ben Stand Up platsen för dig.

Internationellt på torsdagar: Och varje torsdag är det INTERNATIONAL på Big Ben Stand Up, vilket ger en extra dimension till standup-scenen.

"Big Ben Stand Up har länge varit en av Sveriges mest inflytelserika standupklubbar." - 3 jan, 2023

"Hit går stora namn för att känna in nytt material. Hit går mindre komiker för att bygga upp ett rykte. Klubben, som har funnits i arton år, huserar i källaren till restaurangen med samma namn. Många komiker har någon gång börjat sin karriär på Big Ben Stand Up." - 8 jan, 2022

"Jag bara fullkomligt älskar detta ställe. Det är alltid någon komiker varje gång som får en att skratta så man gråter. Kan inte bli bättre!" - Sofie Svan

"Detta var första gången jag var på Big Ben stand-up. Jag hade inga förväntningar. Det var det roligastae jag varit med om. Jag kommer definitivt tillbaka." - Sandra

"Grym stand-up. Härlig personal." - Stefan Hallgren

Så, om du är ute efter en kväll fylld med skratt och underhållning, skaffa biljett till Big Ben Stand Up. Du kommer inte bli besviken!

Kontaktinformation:

Öppettider:

Adress: Folkungagatan 97, 116 30 Stockholm