Olle och kajsa restaurang café

Smakfulla Överraskningar och Hjärtlig Service: En Djupdykning i Olle & Kajsa Restaurang Café

Vår senaste besök på Olle & Kajsa Restaurang Café på Strandpromenaden 61, 131 50 Saltsjö-Duvnäs var en verklig kulinarisk upplevelse. Från det ögonblick vi klev in blev vi varmt välkomnade av den avslappnade och inbjudande atmosfären som restaurangen erbjuder. Den charmiga miljön vid strandkanten skapar en idyllisk och avkopplande stämning, vilket är perfekt för en trevlig middag eller en avslappnad fika.

Maten och servicen var helt enkelt fantastiska. Vi hade hört gott om Olle & Kajsas rykte, men det överträffade verkligen våra förväntningar. Enastående smak och presentation genomsyrade varje rätt på menyn. Det var tydligt att omsorg och kreativitet låg bakom varje tallrik.

Vi var särskilt imponerade av deras Patatas Bravas, som utan tvekan var den bästa vi någonsin ätit. Kombinationen av den perfekt tillagade färskpotatisen och det smakrika kryddsmöret var en smakexplosion som vi sent kommer att glömma. Deras efterrätter, inklusive Crème brûlée med färska hallon och Olles mandelkaka med säsongens frukt & bär, var också höjdpunkter som överträffade våra förväntningar.

Men det var inte bara maten som imponerade oss. Servicen var uppmärksam och hjärtlig, vilket bidrog till den övergripande positiva upplevelsen. Personalen var kunnig och engagerad och gav oss råd om rätterna och vinparningar, vilket visade deras dedikation till att skapa en minnesvärd stund för varje gäst.

Sammanfattningsvis överträffade Olle & Kajsa Restaurang Café våra förväntningar på alla sätt möjligt. Från den första hälsningen till den sista tuggan av deras utsökta mat, var vår tid där helt enkelt enastående. Om du letar efter en plats som kombinerar fantastisk mat, hjärtlig service och en avkopplande miljö, rekommenderar vi definitivt ett besök på Olle & Kajsa. Det är en kulinarisk pärla vid strandpromenaden som kommer att lämna dig med en smak av lycka långt efter att du har lämnat bordet.

Olle och kajsa restaurang café

Meny 

Här är en lista av några av rätterna och ca priser från Olle & Kajsa Restaurang Café:  (2023-08-25).

Lunchmatsedel:

Avokado i ciabatta med morotshummus, cocktailtomat, baskisk chilipeppar (Vegan) - 89 kr

Kajsas räksmörgås; Salladsblad, citronmajjo, 6-minuters ägg, gurka, plockad dill & syrade grönsaker - Liten 189 kr

Crème brûlée med färska hallon - 85 kr

Olles mandelkaka med säsongens frukt & bär serveras med vaniljvisp - 85 kr

Choklad- & jordnötsparfait med chokladsås & Bourbonvaniljglass - 105 kr


Förrätter:

Gotländska pimiento de padrones med salt & finskuren gräslök - 70 kr

Burrata, Vikentomat, basilika, aceto balsamico (veg) - 115 kr

Patata Bravas, friterad färskpotatis, grönsaksröra, aioli. (vegan) - 95 kr


Varmrätter:

Trädgårdssallad; Niceoiseoliver, pistou, tomatconfit, sotade brytbönor, cannellinibönor, EKO- ägg, trädgårdsörter & rostat levainbröd. (vegetarisk) - 189 kr

Halstrad rödingfilé med skummad enrisrökt blåmusselsås, grillade musslor & gurka samt rädisa, krondill & svartrotschips - 275 kr

Rödvinsbrässerad oxkind “Bourguinon” med sauterad svamp & tryffelpotatispuré - 265 kr


Kvällsmatsedel:

Gotländska pimientos de padrones med salt & finskuren gräslök - 70 kr

Burrata med, tomat, basilika, 20 årig aceto balsamico, olio santo (veg) - 95 kr

Alevropita (Nordgrekisk paj), feta, ricotta, EKO- ägg, filodeg, oregano, timjan serveras med sauterad spenat & tomat i balsamico vinaigrette (Veg) - 115 kr

Patata Bravas med friterad färskpotatis, grönsaksröra, pinjekärnor & aioli (vegan) - 95 kr

Halstrad rödingfilé med skummad enrisrökt blåmusselsås, grillade musslor & gurka samt rädisa, krondill & svartrotschips - 145 kr

Rödvinsbrässerad oxkind “Bourguinon" med sauterad svamp & tryffelpotatispuré - 145 kr


Desserter:

Crème brûlée med färska hallon - 105 kr

Rödvinbärs- & marsmallowsorbet "Pavlova", krusbärssabayonne, bär & svartvinbärsolja - 105 kr

Choklad- & jordnötsparfait med chokladsås & Bourbonvaniljglass - 105 kr

Olles mandelkaka med säsongens frukt & bär serveras med vaniljvisp - 95 kr

Observera att priserna kan vara föremål för förändringar och att detta är en sammanfattning av menyn. Det rekommenderas att du besöker restaurangens webbplats eller kontaktar dem direkt för den mest aktuella och detaljerade menyn.