Restaurang Casa Del Cava

En Smakrik Resa på Restaurang Casa Del Cava

Restaurang Casa Del Cava:

GuideToStockholm.se hade förmånen att avnjuta en fantastisk gastronomisk upplevelse på Restaurang Casa Del Cava, där vi fördjupade oss i en mäktig smakresa som verkligen berikade våra sinnen. Läs mer...

Vi började vår kulinariska resa med en rad delikata aptitretare som väckte våra smaklökar till liv. Patatas bravas med sin förföriska "inferno sås" och krispiga klyftpotatis, samt Calçots en tempura, tempurafriterade spanska purjolökar, ackompanjerade av en förtrollande romesco mandelsås, var bara början på vår resa. Carpaccion, med sin örtrostade oxcarpaccio, var en upplevelse av subtil elegans, komplett med en harmonisk pepparotskräm och en hint av tryffelolja. Berenjenas fritas, friterad aubergine vilande på en bädd av krämig hummus och krönt med söt honung och sesamfrön, erbjöd en underbar kontrast av smaker och texturer. Gambon a la plancha, stora saftiga räkor perfekt stekta och serverade med en fräsch pico de gallo, var en fest för våra smaklökar. Slutligen, pan bao de carrillada iberica, där saftigt långkokt iberisk fläskkind omslöts av mjuka bao buns i en dans av smaker och dofter.


Restaurangens afterwork-erbjudande, som inkluderade ett glas cava och två pintxos för endast 120 kronor, var ett fantastiskt sätt att avsluta dagen på. Att kunna njuta av en förfriskande cava och läckra pintxos till ett sådant pris var verkligen en generös gest från Casa Del Cava.


För att följa upp vår måltid valde vi några av deras signaturdrinkar för att följa upp vår måltid. Den Spicy salvia cava margaritan, med sina djärva inslag av jalapeño och salvia, ackompanjerat av tequila, cointreau och cava, erbjöd en spännande twist på en klassisk drink. Peret, en uppfriskande cocktail med en kombination av fläderlikör, vodka och passionsjuice, toppad med en krämig fläderkräm, var en perfekt balans mellan sötma och syra. Avslutningsvis, El General, med sin färgstarka blandning av skogsbär och vodka, erbjöd en söt och fruktig smakupplevelse som var en fröjd för våra smaklökar.


Sammanfattningsvis var vår upplevelse på Restaurang Casa Del Cava inget mindre än en kulinarisk resa genom smakens rike. Med sin förtrollande atmosfär, enastående service och en meny som balanserar traditionella smaker med moderna tolkningar, är det utan tvekan en destination som vi på GuideToStockholm.se varmt rekommenderar till alla som söker en minnesvärd matupplevelse i Stockholm. Vi ser fram emot att återvända för att utforska mer av vad Casa Del Cava har att erbjuda i framtiden.

Rekommenderas: 


1. Patatas bravas- klyftpotatis med "inferno sås", stenbitsrom och gräslök

2. Calçots en tempura- tempurafriterade calçots (spansk purjolök) med "romesco" mandelsås

3. Carpaccio- örtrostad oxcarpaccio med pepparotskräm, ruccola, rädisor, parmesanost och tryffelolja.

4. Berenjenas fritas- friterad aubergine på en bädd av hummus, toppad med honung och sesamfrön

5. Gambon a la plancha- stora stekta räkor med pico de gallo

6. Pan bao de carrillada iberica- Bao buns på spanskt vis. Fyllda med långkokt iberisk fläskkind


Ett afterwork erbjudande med 1 glas cava och 2 pintxos för 120kr


Drinkar:

Spicy salvia cava margarita- jalapeno, salva, tequila, cointreau och cava

Peret- fläderlikör, vodka, passionsjuice toppas med fläder kräm

El general- skogsbär, vodka

Restaurang Casa Del Cava

Adress: Hornsgatan 2, 118 20 Stockholm

Telefon: 08-99 33 92