Pazzi pizzeria

Guide to Stockholm besöker Pazzi – En kärleksfull resa genom pizzans värld

När Guide to Stockholm bestämde sig för att utforska Stockholms bästa pizzerior var det omöjligt att ignorera den hyllade restaurangen Pazzi, där kärlek och respekt för råvaran står i centrum för deras kulinariska konst.

Pazzi är inget vanligt pizzaställe. Här har man förstått att riktig pizza inte kan skapas genom genvägar och fusk. Visserligen kan deras pizzor kosta lite mer, men varje tugga avslöjar hemligheten bakom deras framgång – en stor portion kärlek och en djup respekt för råvarorna.

Det börjar med mjölet, inget mindre än det berömda Caputo-mjölet från Neapel, som anses vara det bästa pizzamjölet i världen. Med detta fina mjöl kalljäser degen i hela 72 timmar innan den blir en pizza och gräddas i den uppvärmda stenugnen vid extrema 450 grader, på bara max två minuter. Resultatet? En pizzadeg som är krispig och full av smaker.

På detta vis görs pizza i Neapel, och Pazzi har tagit denna tradition till sitt hjärta och vidare till gästernas tallrikar. Genom att inte vara sämre än sina italienska förebilder skapar de en smakupplevelse som får Stockholms matälskare att jubla.

Guide to Stockholm imponerades inte bara av Pazzis utsökta pizzor utan också av den genuina passion som restaurangen genomsyras av. Personalen brinner för sitt hantverk och strävar efter att ge gästerna en oförglömlig måltidsupplevelse.

Så nästa gång du längtar efter en äkta italiensk pizza i Stockholm, ge dig själv gåvan att besöka Pazzi. Du kommer garanterat inte bli besviken på den kärlek och respekt för råvaran som skapar magin bakom varje pizza.

Kontakt Pazzi Södermalm

Östgötagatan 65, Stockholm

Tel: 08 - 702 10 41

Sommartider:

17/7-19/8

17-22 Mån-Fre

12-22 Lör-Sön


Kontakt Pazzi Vasastan

Kungstensgatan 60

Tel: 08-7288866

Öppettider:

17-22 Tis-Fre  12-22 Lör-Sön

Midsommarafton STÄNGT

Midsommardagen 12-22