Aifur

Recension av Aifur 

(klicka för att läsa)

Vi hade nöjet att besöka Aifur Krog & Bar under vår Guide to Stockholm-turné och vi blev verkligen inte besvikna! Här är en sammanfattning av vårt smakrika äventyr:

Aifurs stora gille 3 -rätters:

Aifurs gräddkokta musslor: En förförisk kombination av musslor, ren grädde, mjöd och vitlök som smälte i munnen.

Tore hjort: En härlig rotsakskaka med saftig hjortstek, krämig kantarellsås och syrliga lingon.

Ansgarskaka: En läcker nöt- och äppelkaka serverad med kogrädde som avrundade måltiden på ett perfekt sätt.

Vintergästabud 3 -rätters:


Tallrik från trögden: En mångfacetterad tallrik med kallskuret som inkluderade delikatesser som renhjärta, älgkorv, hjortinnanlår, gris, lamm och cheddarost.

Stallarholmslax: Varmrökt lax, bulgur och en välbalanserad vitlökssås som fick smaklökarna att dansa.

Vinlanspaj: En himmelsk chokladpaj med fyllning av kolafyllning och grapefruktsorbet som avslutade måltiden på ett sött och friskt sätt.

Vi njöt också av två olika sorters mjöd - det tyska mjödet Lindhonung och det svenska mjödet Thunder Sip från Fjäderholmarna. Båda var fantastiska på sitt eget vis, men Thunder Sip med sina inslag av tranbär, granatäpple och fläder stod verkligen ut. Dessutom fick vi smaka på Aifur mölska, en Vikinga öl från Fjäderholmarna som hade en härlig smak av honung, fläder och hjortron.


Vi vill också passa på att tacka Linn och Hannan på Aifur Krog & Bar för den fantastiska servicen. Maten var enastående och upplevelsen var verkligen unik med den härliga live musiken och den mysiga miljön. Aifur Krog & Bar är verkligen ett måste för alla som besöker Stockholm och är nyfikna på vikingatiden. Varmt rekommenderat!