Hermans Grill

Sensommarnjutning på Hermans Grill: En Smakfull Resa i Vegetarisk Mat med Miljöfokus

Hermans Grill på Södermalm är en sommarfavorit som erbjuder en unik matupplevelse med fokus på vegetarisk mat. Restaurangen har sina rötter i början av 90-talet när Herman Ottosson, inspirerad av sina resor och försäljning av hemmagjorda smycken på Mexikos stränder, bestämde sig för att introducera vegetarisk mat i Stockholm. Han öppnade sin första restaurang 1992 och snabbt växte Hermans till sju enheter runt om i staden. Herman spelade en viktig roll i att få stockholmarna att upptäcka smakrika vegetariska rätter från olika delar av världen.

År 2006 valde Herman att överlämna rodret till ett ungt par, Leo och Omer, som nu driver Hermans med passion och engagemang. Restaurangen har blivit som en storfamilj, och dess personal kommer från hela världen, vilket skapar en multikulturell atmosfär.

Hos Hermans Grill är miljöansvar och hållbarhet högt prioriterat. De serverar uteslutande växtbaserad mat eftersom den har minimal miljöpåverkan och anses vara hälsosam. Alla rätter och desserter tillagas med omsorg och användningen av ekologiska råvaror är en central del av deras kök. Hermans är också dedikerade till återvinning och använder miljövänliga material som ekologisk bomull och bambu till arbets- och handelskläder. Dessutom drivs restaurangen med miljömärkt el och använder biogas till firmabilen.

Restaurangens filosofi är att erbjuda tillgänglig och läcker vegetarisk mat som inte bara tilltalar vegetarianer och veganer utan också köttätare. Hermans Grill är övertygad om att vegetarisk mat kan vara både smakrik och varierad. De välkomnar alla typer av gäster, från stamgäster till turister, och vill vara en del av den växande medvetenheten kring matens påverkan på både individens hälsa och planeten.

Hos Hermans får gästerna inte bara en utsökt och hälsosam vegetarisk måltid utan också en fantastisk utsikt över Stockholm. Medan du njuter av din måltid på Hermans Grill, kan du vara säker på att du inte bara gör ditt eget bästa utan också bidrar till att göra planeten lite bättre.

Adress: Fjällgatan 23B, 116 28 Stockholm Telefon: 08-6439480 Läs mer om Hermans här