Växthuset

Smakexpedition på Restaurang Växthuset: Naturliga Delikatesser och Kreativa Drycker

Recension av Restaurang Växthuset på Södermalm

I hjärtat av Stockholms pulserande Södermalm ligger Restaurang Växthuset, ett ställe som vi nyligen hade nöjet att besöka. Med förväntningar höga som taket, lockades vi av löftet om en smakupplevelse utöver det vanliga och en meny som är skapad med fokus på säsongsbaserade råvaror och växtbaserade kreationer.

Vi valde att prova deras avsmakningsmeny med 7 rätter, och vi blev inte besvikna. Maten på Växthuset lever upp till sitt rykte och överträffade våra förväntningar. Varje rätt var en konstnärlig komposition av smaker och texturer, och det var tydligt att varje ingrediens hade valts med omsorg och kärlek. Rätterna var vackert presenterade och gav en autentisk smak av säsongens bästa råvaror. Det var som att ta en resa genom den svenska naturen med varje tugga.

En av höjdpunkterna av vårt besök var de fantastiska drinkarna som skapades av bartenderen Disco. Han använde lokala ingredienser, inklusive äpple från Tantolunden och älgört, för att skapa smakrika och unika drinkar som verkligen utmärkte sig. Det var som att dricka en bit av Stockholms gröna oas i varje sip. Disco visade en imponerande kunskap om mixologi och en passion för att experimentera med smaker.

Växthuset är också stolta över sin växtbaserade meny, och även om vi normalt sett inte är vegetarianer, var vi glatt överraskade över hur väl de lyckades kombinera smaker och skapa en varierad och tillfredsställande måltid. Det visar att de verkligen sätter kvaliteten i fokus och att deras ambition att vara vänliga mot naturen är mer än bara ord.

När det gäller dryckesutbudet på restaurangen, så är det imponerande. De har ett noggrant utvalt sortiment av naturligt producerade viner och ett härligt urval av öl från mindre producenter. Det är tydligt att de värdesätter hantverksmässighet och smak även när det kommer till drycker.

Sammanfattningsvis var vårt besök på Restaurang Växthuset en minnesvärd upplevelse. Maten, drinkarna och atmosfären skapade tillsammans en kväll som vi kommer att minnas länge. Om du är ute efter en smakresa som hyllar naturens skatter och samtidigt är snäll mot miljön, så är Växthuset definitivt ett ställe att besöka. Vi ser fram emot att återvända för att utforska deras föränderliga meny och uppleva nya smakupplevelser. Välkomna indeed!

Den fantastiska drinken med äpplen som du måste prova på Restaurang Växthuset är en verklig smakexpedition. Bartendern Disco skapar denna underbara drink med en perfekt balans av lokalitet och kreativitet. Han använder äpplen från Tantolunden, vilket ger en frisk och fruktig bas, och kompletterar den med älgört och andra lokala råvaror för en unik smakkombination. Varje sip är som en bit av Stockholms gröna oas och tar dig på en smakresa genom stadens smaklandskap. Det är en drickupplevelse du sent kommer att glömma.

Rätten med gurka på Restaurang Växthuset var enastående och gav mig den mest minnesvärda gurksmaken någonsin. Gurkan var inte bara krispig och fräsch, den hade också en oöverträffad sötma och smörighet som tog mig med storm. Det var som att äta en bit av sommaren i varje tugga. Gurkan i den här rätten var verkligen i en klass för sig och bevisade att en enkel ingrediens kan bli en sensation när den behandlas med kärlek och omsorg av duktiga kockar. En kulinarisk upplevelse jag sent kommer att glömma. -Simon Blomqvist. 

Lakrisrotsglassen på Restaurang Växthuset: En Fulländad Efterrättsupplevelse!

Drinken som sticker ut mest på Restaurang Växthuset är en förtrollande skapelse inspirerad av Sveriges vilda skogar. Bartendern Disco använder älgört, en lokal växt med unik smak, för att ge drinken dess karakteristiska prägel. Älgörten ger en frisk och kryddig smakprofil som för tankarna till en promenad genom skogen. Kombinerat med kryddpeppar, skapas en harmonisk och god drink som är som en smakresa genom det svenska landskapet. Det är en unik och minnesvärd smakupplevelse som verkligen fångar naturens förtrollande essens.

Vi vill också tacka gästerna för att vi fick fotografera er och personalen på Restaurang Växthuset för deras varma välkomnande och exceptionella service under vårt besök. Ni har skapat en minnesvärd upplevelse för oss.

CATERING / EVENT

Restaurang Växthuset erbjuder catering för små som stora sällskap.

Välj mellan att hämta på plats eller få levererat till dörren med kock och servis

Ni kan också abonnera Växthuset eller någon utav våra andra lokaler för middag och fest.

Se nedan för vilket alternativ som passar er bäst och skicka din förfrågan.

Vi ser fram emot att höra av er!