Forma

Restaurang Forma: En av Stockholms bästa gastronomiska upplevelser

Läs recensionen om restaurangen här

Betyg: Mycket gott

Kategori: En av de bästa restaurangerna i Stockholm

Forma är en nytillkommen pärla i Hornstulls restaurangutbud, skapad av samma team som ligger bakom succén Napolyon Bar & Bistro. Med fokus på fransk-asiatiska smaker och en avslappnad atmosfär har Forma snabbt blivit en favorit bland lokalbefolkningen och Stockholms kräsna matgäster.

Menyn präglas av säsongsbetonade råvaror från hållbara producenter, och erbjuder en spännande blandning av smaker och texturer. Varje rätt är en gastronomisk upplevelse i sig, med perfekt balans och kreativa kombinationer. Vi provade bland annat Chili Cheese Springrolls, Queen Scallop och Saltgurka, och alla rätter var utsökt tillagade och vackert presenterade.

Springrolls var krispiga och välsmakande, med en perfekt balans mellan chilihetta och krämig ost. Scallobsen var perfekt tillagade och smälte i munnen, och den syrade löken och brynta smöret gav en härlig smakkombination. Saltgurkan var en frisk och fräsch förrätt med en perfekt balans mellan syrlighet och sälta.

Förutom maten erbjuder Forma även en välsorterad bar med ett stort utbud av omsorgsfullt komponerade drinkar. Vi provade två och båda var perfekt balanserade och välsmakande.

Servicen på Forma var vänlig och hjälpsam.

Sammanfattningsvis är Forma en exceptionell restaurang som erbjuder en unik och smakrik middagsupplevelse i en avslappnad atmosfär. Med sin fransk-asiatiska meny, välsorterade bar, vänliga service och gastronomiska smaker är Forma en perfekt plats för en oförglömlig kväll med vänner eller familj.

Tips:

Boka bord i förväg, speciellt på helgerna.

Prova deras "Chef's Choice" meny för en smakrik och varierad middagsupplevelse.

Njut av en drink i baren innan middagen eller efteråt.

För mer information:

Forma hemsida: https://www.restaurangforma.se/

GuideToStockholm.se: https://www.guidetostockholm.se/

Fotograf: Simon Blomqvist. 

Besök 2024-03-19 Forma