Formosa i Gamla stan

Guide to Stockholms Smakäventyr på Formosa: En Upplevelse Fylld av Delikata Rätter och Magiska Efterrätter

Recension av Guide to Stockholms Besök på Formosa: En Gastronomisk Upplevelse Utöver Det Vanliga

Vår grupp från Guide to Stockholm hade privilegiet att utforska restaurangen Formosa, och det blev en kulinarisk resa som vi sent kommer att glömma. Redan vid ankomsten möttes vi av en mysig atmosfär och en personal som välkomnade oss med öppna armar. Läs mer. 

Vi bestämde oss för att utforska några av restaurangens rätter, och var inte redo för den smakexplosion som väntade oss. Varje rätt var en symfoni av smaker och dofter, perfekt tillagade och vackert presenterade. Det var tydligt att varje rätt hade omsorgsfullt sammansatta ingredienser som skapade en harmoni av smaker.

En av höjdpunkterna var definitivt efterrätten med ananassorbet serverad i en ananas. Det var inte bara en fantastiskt god efterrätt, utan presentationen i sig var en skådespel för våra sinnen. Att se ananasen fylld med den krämiga glassen gav en extra dimension till matupplevelsen och lämnade oss alla leende och nöjda.

Det var inte bara maten som gjorde besöket minnesvärt, utan även den trevliga atmosfären och den uppmärksamma personalen som gjorde oss känna oss väl omhändertagna under hela besöket. De var mer än glada att svara på våra frågor om rätterna och ingredienserna, och deras passion för maten och upplevelsen var tydlig.

Sammanfattningsvis var vårt besök på Formosa en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Från den första hälsningen till den sista tuggan, blev vi förtrollade av de välkomponerade smakerna och den väl genomtänkta presentationen. Efterrätten med ananassorbet i en ananas var definitivt en av höjdpunkterna som kommer att vara kvar i våra minnen. Om du letar efter en enastående matupplevelse i hjärtat av Stockholm, är Formosa definitivt en plats att besöka. (2023-08-08).

Vad tycker deras gäster 

Recensioner av Restaurang Formosa: En Kulinarisk Upplevelse med Autentisk Smak och Service

Restaurang Formosa är en pärla i Stockholms matlandskap och lockar besökare med en autentisk smakresa till kinesiska delikatesser. Etablerad sedan 2001, Formosa är känd för sin välbalanserade presentation och utsökta smaker som verkligen tillfredsställer de kräsna gommarna.

En recensent från 2023-08-04, Matilda, beskrev restaurangen som "jättetrevlig och mysig" med en förtjusande atmosfär som var "lugn och pratvänlig". Den berömda Hot Pot-rätten blev en succé, där gästerna fick tillaga sina råvaror själva i den stora grytan, vilket ledde till en unik och underhållande matupplevelse.

Flera recensioner prisade den goda maten och trevliga servicen. Martin (2023-07-30) noterade att maten var "gott, trevligt och uppskattat av hela familjen". Pia (2023-07-29) delade att Hot Pot-upplevelsen alltid är "fantastisk på alla sätt och vis" och att råvarorna var fina och möjliggjorde en interaktiv måltid.

En annan höjdpunkt var möjligheten att prova olika smaker från olika delar av Kina. Mandana (2023-07-24) lyfte fram Sichuan-avsmakningsmenyn och pekinganka med kinesiska pannkakor som "otroligt prisvärt och supergott". Denna mångfaldiga matupplevelse gjorde att besökarna kände sig som om de hade upplevt det "genuina Original Thai cuisine".

Inte alla recensioner var fullt så positiva. Vissa gäster upplevde serviceproblem och mindre tillfredsställande rätter. Maja Plumppu (2023-06-25) delade ändå sina positiva erfarenheter, medan andra som Jocke (2023-05-02) påpekade att maten var fantastisk men servicen kunde vara långsam.

Sammanfattningsvis erbjuder Restaurang Formosa en spännande och varierad upplevelse av kinesisk mat, med en blandning av beundransvärda rätter och en mysig atmosfär. Besökarna rekommenderas att utforska den autentiska smaken av Kina och njuta av den trevliga personalens sällskap. Oavsett om du söker traditionella rätter eller spännande nytolkningar, erbjuder Formosa en resa genom Kinas rika kulinariska arv.

Hot pot

Formosa Hot Pot på Restaurang Formosa är en sensationell smakupplevelse. Gästerna får själva tillaga sina råvaror i den stora grytan, vilket skapar en interaktiv och underhållande måltid. Råvarorna är färska och varierade, och man kan verkligen anpassa smaken efter sina preferenser. Det är ett kul sätt att utforska kinesisk mat och njuta av autentiska smaker. Hot Pot-rätten är definitivt en höjdpunkt på menyn och gör besöket minnesvärt. Jag rekommenderar starkt att prova den och uppleva denna unika matupplevelse på Formosa.


Fina fruktiga efterräter

Restaurang Formosa erbjuder en härlig avslutning på måltiden med sina fina efterrätter. Glass i apelsin eller glass i kokosnätskal är två höjdpunkter som sätter pricken över i:et. Dessa sötsaker kombinerar väl avslutningen på en autentisk och minnesvärd måltid på Formosa.