Bästa parkerna i Stockholm


Välkommen till vår guide över de 10 bästa parkerna i Stockholm! Här är våra toppval för de mest spektakulära parkerna i staden som du helt enkelt inte kan missa.

Vi hoppas att du hittar denna topplista användbar och att den hjälper dig att planera ditt nästa besök till en av Stockholms vackra parker!

Beskrivning av parkerna 


Djurgården: En av Stockholms mest populära parker, som också rymmer en mängd andra sevärdheter som Skansen, Gröna Lund och ABBA-museet. Här kan du också promenera längs vattnet och njuta av den vackra utsikten över Stockholm.


Hagaparken: En av de största och mest mångsidiga parkerna i Stockholm, med många sjöar, vandringsleder och lummiga grönområden. Här finns också flera kulturella sevärdheter, inklusive Haga slott och Gustav III:s paviljong.


Kungliga nationalstadsparken: En annan vacker park som sträcker sig över flera kvarter i centrala Stockholm, med många vandringsleder, trädgårdar och grönområden. Här finns också flera museer och kulturella sevärdheter, inklusive Moderna Museet och Rosendals Trädgård.


Tantolunden: En av Stockholms mest populära parker, med en stor gräsmatta, klätterställningar och en fantastisk utsikt över vattnet. Här finns också en stor trädgård och flera grillplatser för en picknick i solen.


Rålambshovsparken: En populär park på Kungsholmen med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Gamla stan. Här finns många aktiviteter, inklusive basketplaner, skateboardrampar och en beachvolleybollplan.


Humlegården: En populär park i centrala Stockholm, med en stor gräsmatta och en mängd träd och blommor. Här finns också en populär lekplats och flera bänkar där du kan njuta av solen.


Gärdet: En stor och populär park som används för många evenemang, inklusive konserter och festivaler. Här finns också många vandringsleder och utomhusaktiviteter som tennisbanor och en skatepark.


Långholmen: En vacker park på en ö i centrala Stockholm, som tidigare var en öde ö och ett fängelse. Här finns många vandringsleder och en stor gräsmatta där du kan njuta av solen och vattnet.


Vitabergsparken: En stor och populär park i Södermalm, med många träd och grönområden. Här finns också en populär lekplats och flera bänkar där du kan ta en paus och njuta av utsikten.


Kronobergsparken: En populär park i Kungsholmen med en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholms skyline. Här finns också en mängd utomhusaktiviteter, inklusive en beachvolleybollplan och en boulebana.


Vi hoppas att vår topplista över Stockholms bästa parker kommer att hjälpa dig